Bedste a-kasser for CBS studerende

Vi finder den bedste a-kasse for CBS studerende

Fair A-kasse er interesseret i at finde den bedste a-kasse for CBS studerende. Så hvis du studerer på CBS, så er denne side for dig. Vi kommer med anbefalinger, der er målrettet mod mange af uddannelsernes interesseområder.

Det er en rigtig god ide, at tilmelde sig en a-kasse, mens du går på CBS. At være medlem af en a-kasse – mens du stadig er i gang med din uddannelse – kan sikre dig retten til at få dagpenge, så snart din uddannelse stopper. Og det er virkelig rart at være økonomisk sikret samt modtage relevant karriererådgivning, når du starter din jobsøgning.

Før vi kan finde forslag til a-kasser for CBS studerende, gennemgår vi lige hvilke interesseområder, man kan få uddannelse indenfor på CBS.

Interesseområder for kandidater på CBS:

  • Økonomi, Finansiering og Regnskab
  • Marketing og Kommunikation
  • Virksomhedsledelse
  • IT og Information i Organisationer
  • Innovation og Entrepenørskab
  • Organisationsudvikling og HRM
  • Samfund, Politik og Jura
  • Fremmedsprog og Kultur

Vi forsøger at komme med forslag, der dækker disse interesseområder. Hvis ikke du kan finde dit interesseområde repræsenteret, kan du læse mere om a-kasser under brancher. En tværfaglig a-kasse kan i de fleste tilfælde være den rette for dig. Men vi gennemgår fordele og ulemper ved en tværfaglig a-kasse som det næste.

University students cheering

Faglig eller tværfaglig a-kasse

Det kan oftest svare sig at melde sig ind i en tværfaglig a-kasse. De er oftest billigere end de fagspecifikke. Derudover tilbyder tværfaglige a-kasser oftest gratis medlemskab for studerende. Medlemstallet er oftest også højere i tværfaglige a-kasser, der dermed har flere ressourcer til at hjælpe dig ordentligt og hurtigt.

Som studerende er det altid smart at være medlem af en a-kasse, så man kan gå direkte på dagpenge, når ens uddannelse er færdiggjort. Det er også en god ide at finde en a-kasse, der har forstand på den branche, du snart bliver en del af.

Nogle af vores forslag kommer også til at være til fagspecifikke a-kasser. Dem foreslår vi, når vi mener det er relevant for dig og det fag, du snart bliver en del af. En række fagspecifikke a-kasser tilbyder ikke gratis medlemskab for studerende. I det tilfælde, kan du tilmelde dig en tværfaglig a-kasse, der er åben for alle, mens du er under uddannelse. Så optjener du retten til dagpenge, som du kan få flyttet over i den fagspecifikke a-kasse, når det bliver relevant for dig. Det er super nemt og enkelt at skifte a-kasse.

Det vigtigste er bare at du får tilmeldt dig a-kasse et år før, din uddannelse er færdiggjort. Så har du dagpenge den dag, du er færdiguddannet. Hvis du så samtidig er medlem af en a-kasse, der forstår sig på dit fag, kan de bedre hjælpe dig i job indenfor præcis den branche, du vil være en del af.

Vores forslag til CBS studerende

Hvis du regner med at beskæftige dig med salg og marketing, når din uddannelse er færdig, er vores klare anbefaling Business Danmark. De er den eneste danske a-kasse med fokus på salg og marketing. Business Danmark repræsenterer mere end 29.000 medlemmer. A-kassen er både for ledere, medarbejdere samt selvstændige erhvervsdrivende. Business Danmark er gratis for studerende.

Hvis du derimod regner med at arbejde indenfor økonomi, kommunikation eller ledelse er vores forslag CA. De er a-kasse for højtuddannede personer i erhvervslivet og har over 67.000 medlemmer. Medlemmernes aktivitet er indenfor ledelse, økonomi, kommunikation, HR osv. CA er gratis for studerende.

Vi anbefaler også Ledernes a-kasse til studerende, der gerne vil specialisere sig indenfor virksomhedsledelse. Lederne har forstand på deres fag og er den største organisation og a-kasse for ledere. De har mere end 115.000 medlemmer. Lederne er ikke gratis for studerende.

Hvis du har planer om at starte på en karriere som selvstændig har vi også nogle forslag til dig. Ase startede op som “A-kassen for Selvstændige”, men er i dag en tværfaglig a-kasse, åben for alle. Det ændrer ikke på, at de stadig har en enorm erfaring med selvstændige erhverv. Ase er gratis for studerende.

A-kassen Frie har også en afdeling for selvstændige. De kan hjælpe dig med rådgivning i forhold til opstart, drift og afvikling af din fremtidige eller nuværende virksomhed. Frie er gratis for studerende.

Virksom er også en a-kasse og fagforening for selvstændige. Den er fagspecifik og derfor kun åben for selvstændige. Virksom er ikke gratis for studerende.