Bedste A-kasse for jura studerende

Vi finder den bedste a-kasse for jura studerende

Fair A-kasse vil på denne side hjælpe dig, som er jura studerende med at finde en a-kasse. Så studerer du jura af den ene eller anden art, så er denne side for dig. Vores anbefalinger på denne side er specifikt rettet mod dig. Vi vil gerne finde den bedste a-kasse for jura studerende.

A-kasser er ikke kun for lønmodtagere og selvstændige – altså folk, der ikke er under uddannelse. A-kasse er også for studerende. Især mens du er under uddannelse er det en god ide, at lade sig indmelde i en a-kasse. Hvis du indmelder dig i en a-kasse, mens du er under uddannelse, har du muligheden for at optjene retten til dagpenge. Så kan du få udbetalt dagpenge, når du har færdiggjort din uddannelse. 

A-kassen er også dem, der hjælper dig med at komme i arbejde, når du er færdig med dit studie. Mange gange har de et solidt netværk og ved hvad din kommende arbejdsgiver leder efter. Så det er vigtigt at vælge en a-kasse, der har forstand på dig og din faggruppe.

Vores forslag her er direkte målrettet mod dig som jura studerende. For mange mennesker er en tværfaglig a-kasse det rigtige valg. De har nemlig forstand på en lang række af brancher og har ressourcerne til at få dig i arbejde hurtigt. Men det kan også være smart at have en fagspecik a-kasse med forstand på dit fag. Vi gennemgår nogle af fordelene ved begge nu.

Faglig eller tværfaglig a-kasse

For de fleste mennesker vil vi her hos Fair A-kasse anbefale en tværfaglig a-kasse. Tværfaglige a-kasser har både fokus og en stor bunke erfaring inden for flere typer af fag. Ofte er de også billigere en de fagspecifikke a-kasser. Du kan også tit få gratis medlemskab, som studerende i en tværfaglig a-kasse. Og det kan være rart for dit studie budget, ikke også at skulle betale kontingent i en a-kasse.

Som studerende er det smart at være medlem af en a-kasse, der er gratis for studerende. Så modtager du nemlig dagpenge, når din uddannelse er færdiggjort, uden at have betalt kontingent for medlemskabet. Du skal bare huske at melde dig ind i en a-kasse senest et år før, du færdiggør din uddannelse. Det tager nemlig et år, at optjene retten til dagpenge. Husk at reglerne er anderledes, hvis du er over 30 år gammel.

Oftest kan det bedst betale sig at benytte tilbud om gratis medlemskab. Selvom at der faktisk er flere fagspecifikke a-kasser, der ikke tilbyder gratis medlemskab. Det betyder ikke, at vi ikke vil anbefale fagspecifikke a-kasser. Vi anbefaler blot, at du tilmelder dig en gratis a-kasse, mens du studerer. Du kan nemt skifte til en fagspecifik a-kasse, når du færdiggør dit studie. Så hiver du retten til dagpenge med over i den nye a-kasse.

Det vigtigste er bare, at du melder dig ind i en a-kasse. Det gør det meget nemmere at finde det arbejde, du leder efter med en a-kasse i ryggen. Udover dagpenge, modtager du også relevant rådgivning og vejledning til at navigere rundt på jobmarkedet.

Happy young university students friends studying with books at university

Vores forslag til jura studerende

Vores forslag til a-kasse for jura studerende er Akademikernes Ambitiøse A-kasse og Ase.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er også dem Djøf peger på og anbefaler til deres medlemmer. Djøf blev startet som Danmarks Jurist og Økonomi Forbund og en stor del af deres medlemmer arbejder indenfor jura. Akademikernes har 270.000 medlemmer, hvilket gør den til den største a-kasse for akademikere. 

Ase er en tværfaglig a-kasse, der tilbyder dig økonomisk tryghed på den anden side af din uddannelse, ligesom alle andre a-kasser. Men de har også bred erfaring med at få folk i arbejde inden for en lang række af fag. Heriblandt jura. Med Ase i ryggen, når du færdiggør din uddannelse er du godt på vej i din jobsøgning. Ase tilbyder gratis medlemskab for studerende.

Det vigtigste er bare vælge en a-kasse. Det er ærgerligt ikke at være repræsenteret og dækket af det sikkerhedsnet, som a-kasser er. A-kassernes vejledning omkring jobsøgning og relevante kurser er alt sammen med til at stille dig bedst muligt på den anden side af dit studie.

Dagpengesatsen er den samme uanset, hvilken a-kasse du vælger. Der hvor tingene varierer, det er på prisen og hvad den enkelte a-kasse kan tilbyde dig. Hvis du er ude efter et tilbud på den billigste a-kasse, når du er færdig med dit studie, så foreslår Fair A-kasse Det Faglige Hus. Det Faglige Hus er den billigste samlede løsning på a-kasse og fagforening. De har et højt medlemstal og ressourcerne til at stille dig godt i din fremtidige jobsøgning.