Bedste a-kasser for KU studerende

Vi finder den bedste a-kasse for KU studerende

Vi er hos Fair A-kasse direkte interesseret i at finde den bedste a-kasse for KU studerende. Studerer du på Københavns Universitet er denne side for dig. Vores anbefaling på denne side er rettet mod de forskellige interesseområder, Københavns Universitet tilbyder.

Det er altid en god ide at melde sig ind i en a-kasse. Især når du er i gang med din uddannelse. Hvis du bliver medlem af en a-kasse, når du stadig er i gang med din uddannelse, har du muligheden for at optjene retten til dagpenge. Så kan du få udbetalt dagpenge, så snart din uddannelse er færdiggjort. Derudover kan a-kassen hjælpe dig med din fremtidige jobsøgning.

Først gennemgår vi lige nogle af de fagområder man kan uddanne sig til på Københavns Universitet. 

Københavns Universitet er delt op i de følgende 6 fakulteter:

  • Det Humanistiske Fakultet
  • Det Juridiske Fakultet
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Det Teologiske Fakultet

Vi vil prøve på, at komme med forslag, der passer indenfor de forskellige fakulteter. Du kan også vælge at tjekke vores forslag til a-kasser under brancher og se om, der er noget, der passer til din fremtidige karriere. Typisk vil en tværfaglig a-kasse være det rette for de fleste mennesker. Men vi gennemgår nogle af de fordele og ulemper og hvornår det bedre kan betale sig, at vælge en fagspecifik a-kasse.

Students studying outdoors on campus at the university

Faglig eller tværfaglig a-kasse

I de fleste tilfælde kan det betale sig at lade sig indmelde i en tværfaglig a-kasse. Tværfaglige a-kasser har fokus og erfaring indenfor en lang række af fag og brancher og de er tit billigere end de fagspecifikke a-kasser. Mange tværfaglige a-kasser tilbyder også gratis medlemskab for studerende. Tværfaglige a-kasser har også ofte flere medlemmer, ressourcer og overskud til deres medlemmer.

Det er altid en god ide at være medlem af en a-kasse – især som studerende. Man kan nemlig få dagpenge, dagen din uddannelse er færdiggjort, hvis du tilmelder dig en a-kasse senest et år før. Derudover er det også smart at vælge en a-kasse, der forstår sig på den branche, du planlægger at være en del af.

Det er klart smartest at benytte sig af tilbud med gratis medlemskab. Men der er flere af de fagpsecifikke a-kasser, der ikke tilbyder gratis medlemskab for studerende. Derfor vil vi alligevel foreslå de fagspecifikke a-kasser. Det du kan gøre er, at tilmelde dig en a-kasse, der er gratis for studerende i dag, og så skifte a-kasse, når du har færdiggjort din uddannelse og alligevel skal til at betale kontingent. Så hiver du nemlig retten til dagpenge, du har optjent i den tidligere a-kasse med over i den nye a-kasse.

Det er bare vigtigt at huske, at tilmelde sig en a-kasse et år før, din uddannelse slutter. Så optjener du nemlig retten til dagpenge, mens du studerer. Hvis du så oveni har en a-kasse med forstand på din fremtidige branche, er du godt på vej til at lande det rigtige job, når din uddannelse er færdiggjort.

Vores forslag til KU studerende

Til humaniora vil vi gerne anbefale nogle forskellige a-kasser. Humaniora er jo en bred kategori og en fagspecifik a-kasse er derfor ikke nødvendigvis, det rigtige valg for dig. Derfor foreslår vi to forskellige a-kasser, nemlig Akademikernes Ambitiøse A-kasse og CA. Akademikerne optager lønmodtagere og selvstændige og de har 21 medlemsorganisationer, der kan hjælpe dig indenfor den branche, du vil arbejde i. CA er en tværfaglig a-kasse åben for alle, men med stort fokus på folk med videregående uddannelser. Humanister er også en del af Magistrenes fokusgruppe.

Vores forslag til studerende på det Natur- og Biovidenskabelig fakultet er ligeså Akademikernes Abitiøse A-kasse og CA. Det er fordi at der ikke er en fagspecifik a-kasse indenfor det fag. Men især Akademikernes har med deres 21 organisationer, de samarbejder med, mulighed for at give dig relevant vejledning indenfor dit fag.

Det Samfundsvidenskabelige fakultet er repræsenteret af forskellige faggrupper, der hver især fortjener deres eget forslag. Vi mener at de fleste af dem vil føle sig godt repræsenteret af CA. Hvis du derimod studerer økonomi, har vi et sepperat forslag til økonomistuderende.

Til Det Sundhedsfaglige fakultet er vores anbefaling meget lig det, vi beskrev i vores artikel om branchen Social og Sundhed. Her anbefaler vi Den Sundhedsfaglige A-kasse. Men du vil også være godt repræsenteret i FOA, hvis du regner med at arbejde inden for regionerne.

TIl Det Teologiske Fakultet er vores klare anbefaling Akademikernes Abitiøse A-kasse. En af de organisationer de samarbejder med er Præsteforeningen. 

Er du jurastuderende har vi en sepperat artikel om det. Her kan du læse hvilken a-kasse, der passer bedst til dig.