Bedste a-kasser

Når du skal finde den bedste a-kasse, skal du finde den a-kasse, der er bedst til dig. Der er mange parametre, du skal kigge efter, når du skal finde den bedste a-kasse. Ting som, leder du efter en fagspecifik a-kasse eller tværfaglig a-kasse? Leder du efter en a-kasse, der også tilbyder fagforening? Hvilke faggrupper repræsenterer a-kasssen? Hvilken faggruppe er du en del af?

Man skal tage højde for mange flere ting, men det var nogle af dem. Man kan også tage højde for, hvor mange medlemmer fagforeningen har i forvejen. Hvor god service de har, når man kontakter dem. Hvordan deres eksisterende medlemmer vurderer dem på Trustpilot. Prisen på kontingentet, om den er gratis for studerende og en helt masse andet.

Vi vil her på hjemmesiden komme med anmeldelser af de forskellige a-kasser, så vi på et tidspunkt, kan kåre den bedste a-kasse. Det kræver hårdt arbejde og vi skal være sikre på, at vi får overvejet alle de relevante parametre. Derfor vil anmeldelserne komme hen ad vejen, men deles med jer, så snart de er færdige.

Men her på den her underside, vil vi opstille de parametre, vi kigger efter i forbindelse med en anmeldelse af a-kasse. Vi vil vise dig, hvilke ting vi kigger efter, og hvilke ting, du skal kigge efter, når du skal vælge den bedste a-kasse for dig. Alt sammen i jagten på, at finde den absolut bedste a-kasse.

Vi mener at disse er de bedste a-kasser:

[adservice-comparison-feed feed=fair-a-kasse-mini]

Se alle a-kasser her

Hvordan finder man den bedste a-kasse?

Når du skal finde den bedste a-kasse, er der mange ting, du skal holde øje med. Vi har forsøgt at opstille nogle parametre, som du selv kan kigge efter i din søgen efter den bedste a-kasse.

Vores parametre er noget, du hurtigt selv kan finde ud af, når du er igang med at sammenligne de forskellige a-kasser. Meget af informationen er let tilgængelig og kan ses på a-kassens egen hjemmeside.

De parametre vi opstiller her, er de samme parametre vi benytter os af, når vi skal bedømme a-kasserne. Så hvis du er nysgerrig på, om en specifik a-kasse er korrekt for dig, kan det jo være vi allerede har en anmeldelse af den a-kasse.

Table Of Contents

Vores parametre til at finde den bedste a-kasse

Vi har opstillet den følgende række parametre til at vælge den bedste a-kasse. De her er parametre, du kan tjekke af på hver eneste a-kasse, og kan gøre dig klogere på hvad, der er af valgmuligheder derude. Du kan se på det som en form for genvej eller “cheatsheet” til at finde den a-kasse, der er bedst til dig. Vores parametre er:

 • Hvad er prisen?
 • Tilbyder de fagforening?
 • Kan studerende blive medlem?
 • Hvilket antal af medlemmer har a-kassen?
 • Hvor stor tilfredshed er der blandt de eksisterende medlemmer?
 • Er a-kassen fagspecifik eller åben for alle?
 • Hvad kan a-kassen tilbyde dig?
 • Medlemsfordele

Hvad koster a-kassen? Er den billigste den bedste a-kasse?

Når man er medlem af en a-kasse, skal man betale kontingent. Kontingentet er en månedlig ydelse, der gør dig til medlem af den enkelte a-kasse. Du skal betale kontingent i en a-kasse i den periode, du optjener retten til dagpenge.

Du kan altså derfor kun få dagpenge, hvis du betaler kontingent til en a-kasse. Så det er er fuldstændig rationelt, at man vil rangere a-kasserne efter pris, så du får mest muligt værdi for dine penge.

Du kan på vores feeds sammenligne priserne på a-kassernes kontingenter og se hvad de koster med eller uden tilvalg af fagforening. Vores sammenligningsfeed gør det også muligt for dig, at se nogle af de ting, den specifikke a-kasse tilbyder uden for meget søgning på egen hånd. Du kan finde vores billigste a-kasser og fagforeninger på siden her.

Tilbyder de fagforening? Og hvad koster fagforeningen?

Hold øje med om den a-kasse, du kigger på, også tilbyder deres kunder fagforening. Det er ikke alle a-kasser, der gør det. Fagforeningen er noget, du kan få brug for i løbet af din karriere og det er smart, at kunne have a-kasse og fagforening samlet i én lækker pakke.

Når du har fundet ud af, om a-kassen også tilbyder fagforening, kan du tjekke prisen. Det kan du gøre direkte i vores sammenligningsfeed. Den billigste a-kasse og fagforening i én pakke i 2021 er Det Faglige Hus. De tilbyder både a-kasse og fagforening og har den billigste pris for den samlede pakke. Vi samarbejder med Det Faglige Hus og du kan derfor finde dem i vores feed.

Kan studerende blive medlem af a-kassen?

Hvis du er studerende, så hold øje med om a-kassen også er åben for studerende. Det er de som regel. Men tjek i særdeleshed om de tilbyder gratis abonnement for studerende, der er under uddannelse. Det er der mange a-kasser, der gør. Og det er virkelig smart at benytte sig af det. Det betyder nemlig, at du får dagpenge, så snart din uddannelse er færdiggjort.

Somme tider har de enkelte a-kasser også tilbud til de studerende. Tilbud, der kan give dig den bedste start på din karriere. Nogle a-kasser kan bl.a. hjælpe dig med at finde et studiejob. De kan enten have kontakter indenfor den branche, du vil være en del af, eller erfaring med at få folk i arbejde inden for den branche.

Hvor mange medlemmer har a-kassen?

Du kan også tjekke op på, hvor mange medlemmer a-kassen har. Det stå skrevet på de enkelte a-kassers hjemmesider. Det kan give dig en indikation af, hvor stor a-kassen er, og hvor mange ressourcer de har. De vil som regel også kunne give dig svar på, hvilken type fag deres medlemmer ofte befinder sig i, så du kan se om dit fag er repræsenteret og om de har forstand på din branche. Jo større antal medlemmer a-kassen har, vil de som regel også have flere ressourcer at gøre godt med.

Hvor stor er tilfredsheden blandt eksisterende medlemmer?

Når du har fundet ud af hvor mange medlemmer a-kassen har, kan du finde ud af hvor tilfredse de medlemmer er. Trustpilot er en god indikation og du kan finde de fleste – hvis ikke alle a-kasser – inde på Trustpilot. Her vil flere tusinde mennesker som regel have indgivet en anmeldelse.

Medlemmernes tilfredshed er vigtig indikator for, hvor tilfreds du selv vil ende med at være. Især hvis du kan finde positive anmeldelser fra folk i samme fag som dig selv. Så kan du virkelig begynde at få en fornemmele for, hvordan de repræsenterer dit fag.

Fagspecifik eller åben for alle?

Leder du efter en a-kasse, der er fagspecifik eller åben for alle. Det kan gøre en forskel på din søgning, da fagspecifikke a-kasser og tværfaglige a-kasser har hver deres publikum. Fagspecifikke a-kasser er ikke åbne for alle, kun dem der er en del af de specifikke fag, som den fagspecifikt a-kasse repræsenterer. Den tværfaglige a-kasse er som regel åben for alle typer erhverv og har en bred vifte af kompetencepunkter.

Fagspecifikke a-kasser henvender sig specifikt til dit erhverv og har erfaring med, at få folk i arbejde inden for din branche. Hvis den fagspecifikke a-kasse også tilbyder fagforening, vil fagforeningen også have erfaring med, at køre sager indenfor dit fag.

De tværfaglige a-kasser er oftest billigere en de fagspecifikke. Derudover har de tværfaglige a-kasser somme tider også et større antal medlemmer og vil have flere ressourcer til at håndtere dig og dine sager.

Hvad kan a-kassen tilbyde dig?

Du skal altid undersøge, hvad den specifikke a-kasse har at tilbyde dig. Både hvilke typer fag de normalt repræsenterer og har erfaring indenfor. Men også hvordan de kan støtte og rådgive dig i forbindelse med din jobsøgning. Har de erfaring med at få folk i arbejde inden for dit fag? Ved de hvad din kommende arbejdsgiver ved søge efter i en kommende ansat?

Medlemsfordele

En af de mere sjove ting, man kan gå efter i valget af a-kasse er medlemsfordele. A-kasser har sommetider aftaler med steder, forretninger, underholdningsarenaer, som er villig til at give a-kassens medlemmer fordele, såsom gratis entre eller invitation til begivenheder. Der er blandt andet nogle a-kasser og fagforeninger, der inviterer dig med til fodboldkampe. Så det er værd at kigge efter, hvis du er interesseret i gratis kulturtilbud.

6 gode råd til at vælge den bedste a-kasse

 1. Definer dine behov.
 2. Undersøg om a-kassen har en filial i nærheden af dig.
 3. Giv dem et kald og afprøv deres kundeservice.
 4. Tjek om medlemmerne er tilfredse.
 5. Husk fagforening.
 6. Medlemsfordele, medlemsfordele, medlemsfordele.

Hvilken a-kasse er den bedste a-kasse for mig?

Når du skal vælge den bedste a-kasse for dig, skal du undersøge om a-kassen passer til dine behov. Så du skal finde ud af, hvad du gerne vil have ud af, at have en a-kasse og så finde den, der er det bedste match for dig.

Nu har vi opstillet vores parametre, når vi bedømmer en a-kasse. Du kan bruge dem, når du udfører din research. Du kan altid komme tilbage til den her side, hvis du skal tjekke, om der er noget, du har glemt. En vigtig ting at huske er, at uanset hvilken a-kasse du indmelder dig, får du samme sats af dagpenge.