Anmeldelse af Akademikernes A-kasse

På denne side anmelder vi Akademikernes A-kasse ud fra de følgende kriterier vi bruger til at finde den bedste a-kasse:

 • Hvad er prisen?
 • Tilbyder de fagforening?
 • Kan studerende blive medlem?
 • Hvilket antal af medlemmer har a-kassen?
 • Hvor stor tilfredshed er der blandt de eksisterende medlemmer?
 • Er a-kassen fagspecifik eller åben for alle?
 • Hvad kan a-kassen tilbyde dig?
 • Medlemsfordele

Anmeldelse af Akademikernes A-kasse

Hos Fair A-kasse er det vigtigt for os, at du kan få et komplet overblik over de danske a-kasser. Derfor bringer vi nu en anmeldelse af Akademikernes A-kasse, så du kan få et bedre overblik over, hvad de tilbyder.

Fair A-kasse

Pris
Fagforening
Tilfredshed (Trustpilot)
Medlemstilbud
Medlemsfordele

Opsummering

Akademikernes A-kasse er som en af de største danske a-kasser virkelig gode til deres fag. De har forstand på akademikere og er målrettet indenfor dem. Hvis du er akademiker, anbefaler Fair A-kasse at du melder dig ind i Akademikernes A-kasse.

Deres pris ligger som en af de billigste danske a-kasser og ifølge dem selv, er de den billigste a-kasse for akademikere. De tilbyder desværre ikke fagforening, så det kan vi ikke vurdere dem på. De har dog 21 faglige organisationer, de samarbejder med, hvor du nok skal kunne finde noget inden for din branche.

Medlemmernes tilfredshed er også i top på Trustpilot, hvor de fleste anmeldere mener den er værdig til kategorien “fremragende”. Det er kategorien, man giver, når man tildeler 5 stjerner.

4.3

Hvad er prisen?

Vi har samlet prisen for Akademikernes a-kasse her:

Akademikernes A-kasseMånedlig kontingentÅrlig kontingentPris for studerende
Kontingent pris i kr4675.6000

Kan studerende blive medlem?

Studerende kan blive medlem af Akademikernes a-kasse. De kan også blive kontingentfritaget og dermed optjene retten til dagpenge uden, at skulle betale for medlemskab.

Vi anbefaler på det kraftigste studerende at tilmelde sig en a-kasse mens de studerer. På den måde kan man modtage dagpenge, så snart uddannelsen er færdiggjort.

Man skal bare huske at indmelde sig mens man stadigvæk har et år tilbage af sit studie.

Hvor stor tilfredshed er der blandt de eksisterende medlemmer?

Akademikernes A-kasse har modtaget 3,9 stjerner på Trustpilot. Det er ud fra 657 anmeldelser, hvilket lander den i kategorien “god”. 71 procent har anmeldt dem som “fremragende” og 13 procent har anmeldt dem som “dårlige”.

Medlemstilbud

 • Økonomisk sikring i form af dagpenge og lønsikring.
 • En lav pris.
 • Speciale indenfor at få akademikere hurtigt i job.
 • Workshops og kurser med fokus på karriereudvikling og personlig udvikling.
 • Tæt samarbejde med erhvervslivet.
 • Erfaring indenfor startups.

Tilbyder de fagforening?

Akademikernes A-kasse er ikke en fagforening. Men de samarbejder med 21 medlemsorganisationer, så du kan finde noget der passer din faggruppe.

Fair A-kasse anbefaler virkeligt, at du lader dig indmelde i en fagforening. Det er dem, der hjælper dig i eventuelle juridiske konflikter mellem dig og din arbejdsplads. De er gode at have, så du ikke står alene på den front.

Hvilket antal af medlemmer har a-kassen?

Akademikernes A-kasse har 230.489 kontingentsbetalende medlemmer. Heraf er 229.010 fuldtidsforsikrede og 1.479 deltidsforsikrede. De har også 41.171 kontingentsfritagede medlemmer, herunder studerende.

Er a-kassen fagspecifik eller åben for alle?

Akademikernes A-kasse er en tværfaglig a-kasse åben for alle. De har dog fokus på akademikere og det er dem de henvender sig til direkte. Men indenfor akademikere, har de ikke noget særligt fokus. Men med deres medlemsorganisationer, kan du blive medlem af en fagforening med forstand på dit erhverv.